Program mršavljenja i sticanja zdravih navika

Da bi razgovarali na temu sticanje zdravih navika bitna su nam dva pitanja.
-kako se gojimo? I
-kako smrsati?A

Gledajuci kroz istoriju, mi kao ljudska vrsta, vise smo bili gladni nego sto smo bili siti. Usled navedeg gladovanja nas organizam je razvio mehanizam odbrane koji se ogleda u proizvodnji i cuvanju masnih naslaga u vidu zaliha, kako bi, i u trenucima kada nema hrane nas organizam mogao da opstane. Od tog vremena, kada je covek vise gladovao nego sto je bio sit, do danas, promenilo se dosta toga. Hrane ima na svakom koraku i uglavnom nam se nudi u vidu industrijskih proizvoda koji su visokokaloricni. Posao koji je tada covek obavljao i posao koji covek sada obavlja ogleda se u smanjenoj fizickoj aktivnosti. Kada se na smanjenu fizicku aktivnost doda visokokalorijska hrana i sistem cuvanja organizma u vidu skladistenja masti, dobija se gojaznost sa nizom zdravstvenih problema. To je ukratko o gojenju.

Kada smo u kratkim crtama objasnili sistem gojenja, namece se jedno pitanje, kako poboljsati zdravstveno stanje, kako poboljsati fizicki izgled tj. kako smrsati?

U vreme danasnjice, ljudima se nude razni dijetalni preparati, cajevi za mrsavljenje, instant-internet dijete i razni drugi nacini kako bi se smrsalo. Za sve navedene stvari jedno je zajednicko, a to je DA NE DELUJU. Bar ne deluju a da se ne narusi zdravstveno stanje. Da stvar bude jos gora i teza, nas organizam se bori protiv mrsavljenja, jer mrsavljenje gleda kao opasnost za svoj opstanak u slucaju kada ne dobija potrebnu hranu. Upravo zbog toga, potrebno je veliko znanje vezano za funkcionisanje organizma, i stvaranje zdravih navika koje bi dovele do zdravog mrsavljenja i ocuvanja ili poboljsanja zdravstvenog stanja. Mnogi koji su se drzali raznih instant-internet dijeta su uspeli da smanje kilazu a da pri tom zadrze salo tj. masne naslage. Nacin skidanja kilograma ali ne i masnih naslaga uglavnom dovodi do narusenog zdravlja i propadanja organizma.

Kako se brzo nismo ni ugojili, tako ne mozemo ni brzo a uspesno da smrsamo. Dobra vest je da nam ipak za skidanje masnih naslaga potrebno manje vremena, ali je svakako potrebno VREME I STRPLJENJE.

Stvaranje zdravih navika ogleda se u izbalansiranom unosu svih potrebnih nutrijenata potrebnih telu. Potreban unos proteina, hidrata i masti nije isti za sve, jer ni svaki organizam nije isti. Nije ista ni fizicka aktivnost, broj godina ili stanje svakog organizma, i upravo zbog toga se dijete ne prepisuju, vec se za svakog pojedinca pise posebno.

Usudite se da sebi i svom organizmu priustite najbolje i zatrazite dijetu koja je pisana bas za vas i stanju vaseg organizma. Mislite na sebe i svoje zdravlje i pre nego vas zdravlje podseti na to.
Ukoliko želite da izgubite višak kilograma, steknete zdrave navike i svoje telo napunite energijom, nutricionistički pregled ne smete da propustite.

ŠTA SVE PODRAZUMEVA OSNOVNI NUTRICIONISTIČKI PREGLED?

UZIMANJE ANAMNEZE– prikupljanje svih detalja o istoriji bolesti, načinu života i prehrambenim navikama, koje su od ključne važnosti za nutricionistu i pravljenje individualnog plana ishrane. Na osnovu anamneze savetnik za ishranu će proceniti da li je potrebno dalja analiza krvi.

ANALIZA STRUKTURE TELA-Savetnik za ishranu radi analizu strukture vašeg tela. Na Tanita vagi analizatoru sastava tela uz pomoć kojeg određuje vaše antropometrijske mere (BMI, ukupnu težinu, procenat (mišićne) masti, mineralni sastav, unutrašnje (viscelarne) masti i količinu vode u organizmu).
Na osnovu tih saznanja savetnik za ishranu pravi plan i program ishrane prilagođen baš vama.

Ukoliko želite brze rezultete uz program mršavljenja možete dodati XBODY EMS elektro mišićna stimulacija za gubitak kilograma! Uz XBODY trening ćete uz skidanje kilograma vratiti vaše telo u željenu formu.